Home // Waarnemingen // Waarnemingen

Waarnemingen

In Rotterdam zijn continu mensen actief om gegevens te verzamelen over het voorkomen van flora en fauna. Naast diverse natuurverenigingen levert ook bSR daarin een flinke bijdrage. Veel stadbewoners hebben in het verleden al hun waarnemingen aan bSR doorgegeven, deze worden gebruikt om de Rotterdamse natuur overzichtelijk in beeld te krijgen. 

Vanaf heden zullen de Rotterdamse waarnemingen voor bSR verwerkt worden via waarneming.nl. Dat heeft als voordeel dat u uw waarneming direct zelf in kunt voeren en dat u uw waarnemingen en die van anderen ook meteen terug kunt zien. Daarnaast is het voor andere gegevensbeherende organisaties (PGO's) ook makkelijker geworden kennis te nemen van uw waarneming. 

Hoe werkt het? Via de onderstaande link komt u op het openingsscherm van bsr.waarneming.nl terecht. Als u vaker waarnemingen doorgeeft is het handig dat u zich eerst registreert. Als u zich al geregistreerd heeft kunt meteen inloggen en uw waarnemingen invoeren. Ook wanneer u niet geregistreerd bent kunt u waarnemingen doorgeven wanneer u een emailadres doorgeeft. Medewerkers van bSR en waarneming.nl controleren de ingevoerde gegevens. Bij onzekere en opmerkelijke waarnemingen kunnen wij u om aanvullende gegevens vragen. Op deze manier proberen wij de waarnemingendatabase zo betrouwbaar mogelijk te houden.
Rotterdamse waarnemingen op www.bsr.waarneming.nl 

Voor vragen kunt u contact opnemen met bSR, telefoon: 010 266 04 75 of email.