Home // Over ons // Nieuws
18.02.13 Leeftijd: 9 yrs Categorie: Nieuws bSR Door: Andre de Baerdemaeker

Vogeltellers gezocht

Doe mee aan vogelonderzoek in eigen buurt


Welke vogels vliegen bij u in de buurt? Hoeveel zijn het er en hoe gaat het met ze? Sovon Vogelonderzoek Nederland en Bureau Stadsnatuur zijn op zoek naar vogeltellers die willen helpen deze vragen te beantwoorden.

Telproject MUS is erop gericht de vogels van de stad in kaart te brengen met behulp van vrijwilligers die driemaal per jaar de verrekijker ter hand nemen. In Rotterdam en omgeving zijn al MUS-tellers actief, maar we willen graag nog meer weten over de Rotterdamse vogelwereld en daarom zoeken we enthousiaste vrijwilligers. 

Lijkt het u leuk mee te doen, maar heeft u weinig ervaring in het tellen van vogels? Geen nood, we organiseren een cursus om u op te leiden tot beginnend vogelteller. In de loop van het komende telseizoen heeft u dan de gelegenheid uw vogeltelkunsten aan te scherpen. 

Deelnemers volgen een korte cursus bestaande uit twee avonden en een excursie onder leiding van deskundige vogeltellers. Vervolgens zullen alle vrijwilligers volgens een vaste methode de straat op gaan om gedurende een seizoen in de eigen buurt vogelonderzoek uit te voeren. De resultaten zullen door bSR en Sovon verwerkt worden, waarna een overzicht van de vogelrijkdom van Rotterdam zal worden gepresenteerd. 

Cursusdata:                 12 maart en 19 maart 2013 vanaf 19:30 uur.
Excursie:                      23 maart vanaf 10:00 uur.
Locatie:                        Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk 345, 3015 AA, Rotterdam.
Kosten:                        €7,50 per deelnemer
Aanmelden:                 voor 9 maart via mus(at)bureaustadsnatuur.nl 

Meer informatie en beeldmateriaal: Bureau Stadsnatuur, 010 436 42 22

(zie ook het persbericht)